Sezon na cukinie w pełni. Pieczona cukinia jest soczysta i chrupiąca. Ciągnący się serek mozzarella i zdecydowany smak podpieczonej kiełbasy i sosu czosnkowego to pyszna propozycja.
Składniki
- 1 cukinia
- 3/4 chudej kiełbasy
- 1/4 mozzarelli
- cebula
- 1-2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- pomidor
- ketchup, sos jogurtowy
Przygotowanie
Z cukinii wydrążyć łyżeczką gniazda nasienne. Kiełbasę i pokrojoną cebulę podsmażyć na patelni wraz wydrążonym środkiem cukinii.
W wydrążoną cukinię wyłożyć podsmażoną kiełbasę. Na to położyć startą na tarce mozzarelle i po plasterku pomidora. Cukinię piec około 15 min 1 180 stopniach.
Do jogurtu naturalnego wycisnąć czosnek.
Smacznego :)
Autor: mm
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz