czwartek, 13 marca 2014

Schab z grilla z kaszą

Zakupiłam nową patelnię grillową oraz weszłam w posiadanie prawdziwego schabiku z prawdziwej świnki. Te dwa zdarzenia skłoniły mnie do przygotowania schabiku z grilla. Celem było jak najprostsza potrawa. Generalnie takiego wspaniałego mięska nie trzeba za mocno doprawiać i tak będzie pyszne!


Składniki
- porcja schabu
- kilka łyżek jogurtu naturalnego
- sól
- sałatka z sałaty, ogórka zielonego, ogórka konserwowego, pomidorka, z łyżką sosu czosnkowego

Przygotowanie
Schabik rozbić, posolić, umaczać w jogurcie, odstawić do lodówki by się trochę zamarynował.
Patelnie grillową rozgrzać, można lekko posmarować olejem.
Smażyć po kilka minut z każdej strony.
Podać z kaszą i surówką.
Smacznego!

Autor: mm

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz