Uwielbiam jajka w każdej postaci. A smażone są moimi jednymi z ulubionych. Ścięte białko i pyszne rozpływające się żółtko... Jeśli do tego ma się pyszne, świeże, wiejskie jajeczka - nie może być nic lepszego!
Składniki:
- papryka żółta
- papryka czerwona
- dwa jajka
- pół porcji pieczywa
- 1/4 porcji wędliny
- dodatki: sałata, ogórek
Przygotowanie:
Rozgrzać porządnie patelnię, można lekko zwilżyć tłuszczem. Z papryk wykroić z najgrubszej części po krążku. Położyć na patelni i w każdy paprykowy krążek delikatnie wbić jajko, tak, by żółtko się nie rozlało.
Przykryć pokrywką. W międzyczasie przygotować kanapeczkę.
Jajka są gotowe gdy białko jest ścięte ale żółtko jeszcze płynne.
Pychota!
Smacznego!
Autor: mm
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz