poniedziałek, 3 lutego 2014

Pomidorowa kapusta z mięsem mielonym

Obiad bardzo syty bo z dużą ilością warzyw! Na dużego głoda idealny :)

Składniki
- biała kapusta
- cebula
- pieczarki
- puszka pomidorów
- przyprawy: liść laurowy, kminek, pieprz, sól
- porcja mięsa mielonego (najlepiej od razu zrobić kilka porcji)
- porcja makaronu/ryżu/ziemniaków

Przygotowanie
Poszatkowaną kapustę wrzucić na posoloną gotującą się wodę. Do garnka dorzucić posiekaną cebulę, liście laurowe i kminek. Gotować około 15 min. do miękkości.
Mięso mielone posolić i popieprzyć. Przesmażyć.
Kapustę przecedzić, dodać przesmażone pieczarki.
Podawać z porcją węglowodanów

Autor: Łaga

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz