poniedziałek, 3 lutego 2014

Jajko faszerowane avocado

Ile na śniadanie czy kolację można jeść kanapek. Czasem ma się ochotę na jakąś odmianę.
Oto propozycja al na pyszne śniadanko - avocado nadziewane jajem :)
Koniecznie trzeba spróbować!

Składniki
- pół porcji avocado
- 2,5 jaja ugotowane na twardo
- ząbek czosnku
- odrobina poszatkowanej cebuli
- przyprawy: sól, pieprz

Przygotowanie
Jaja gotujemy na twardo. Avocado gnieciemy widelcem z wyciśniętym ząbkiem czosnku, cebulą, solą i pieprzem. 
Jaja przekrajamy na pół i wyciągamy żółtka. Do farszu dodajemy 2 z 3 żółtek. Trzeciego żółtka niestety nie używamy, za dużo węglowodanów wyjdzie... Można dodać nieco jogurtu domowego lub majonezu (jak się ma go w diecie) w celu poprawy konsystencji. 
Farszem wypełniamy  5 połówek białek jajka.
Smacznego !

Autor: al


1 komentarz: