Prosto, szybko i pysznie :) Makaron z mięsem kurczaka i szpinakiem jest smaczny i bardzo sycący. Przetestowane na sobie :) Polecam !
Składniki
- porcja makaronu (najlepiej rurki albo muszelki)
- szpinak (u mnie mrożony, ale można i świeży)
- 1/4 porcji sera feta light
- 3/4 porcji piersi kurczaka
- sól, pieprz, parę ząbków czosnku
Przygotowanie
Makaron ugotować zgodnie z czasem podanym na opakowaniu.
Pierś kurczaka pokroić w kostkę, opruszyć przyprawami (u mnie przyprawa gyros ale może być inna ulubiona lub po prostu sól i pieprz). Przysmażyć na suchej lub lekko zwilżonej olejem patelni.
Na drugiej patelni poddusić w niewielkiej ilości wody szpinak. Przyprawić do smaku solą i pieprzem - nie żałować.
Jak już szpinak będzie miękki - dodać ser feta oraz wycisnąć czosnek. Poddusić jeszcze chwilę, ale nie za długo żeby ser feta nie rozpuścił się całkowicie.
Wymieszać razem na talerzu.
Jeść ze smakiem :)
Autor: mm
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz