środa, 12 marca 2014

Risotto pęczakowe z łososiem

Ja zobaczyłam to zdjęcie przesłane przez Ptaskę, to mi od razu ślinka poleciała! Miałam w planach dzisiaj zrobić na obiad co innego, ale teraz nie ma wyjścia - lecę do sklepu na zakupy. Muszę spróbować tego risotto!!! (mm)


Składniki
- porcja kaszy pęczak
- cukinia
- papryka
- natka
- płatki chilli
- sos balsamico
- czerwona cebula
- sól
- porcja pieczonego łososia (na przykład z tego przepisu)

Przygotowanie
Kaszę ugotować al dente. Cukinie pokroić i zgrilować razam z papryką.
Wszystkie składniki (oprócz łososia) połączyć na patelni, podsmażać aż odparuje sos i powstanie masa risotto.
Podawać z cytrynowym łososiem pieczonym w folii.
Smacznego!

Autor: Ptaska

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz