czwartek, 20 marca 2014

Leczo z paprykarza z makaronem

Sycący obiad na szybko przygotowany z mrożonek. Dobrze zamrożone warzywa wcale nie są dużo gorsze od świeżych a oszczędzają dużo czasu i dają sporo możliwości, szczególnie poza sezonem warzywnym :)
Spróbujcie!


Składniki
- paczka mrożonej dyni (u mnie Hortex)
- paczka paprykarza mrożonego (dostępne np. w carrefourze, mieszkanka papryki, fasolki szparagowej i cukinii )
- pomidory w puszcze krojone z bazylią
- czosnek
- cukinia
- porcja mięsa mielonego z indyka
- porcja makaronu ( u mnie listki w trzech kolorach)

Przygotowanie
Mrożone warzywa, pomidory i pokrojona w plastry cukinię wrzuciłam do garnka i gotowałam do miękkości. Mięso indyka podsmażyć na patelni, makaron ugotować.
Na talerzu wymieszać porcję makaronu, mięsa i oraz dozwoloną ilość warzyw.
Smacznego!

Autor: Łaga

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz