wtorek, 8 kwietnia 2014

Pęczotto z grilowanym indykiem

Przepis Ptaski na risotto pęczakowe z łososiem zachwycił mnie. Problem w tym, że... nie miałam łososia! Więc zrobiłam wersję z grillowanym kotlecikiem z mielonego mięsa z indyka, który to kotlecik jest w mojej dietetycznej kuchni częstym gościem!




Składniki
- porcja mięsa mielonego indyka
- przyprawy: sól, pieprz
- porcja węglowodanów
- porcja warzyw

Przygotowanie
Biorę po prostu porcję mięsa z indyka (kupuję mięso mielone na kotlety, odtłuszczone), sól, pieprz i formuję z tego płaski placuszek. Wrzucam na grillową patelnię bez tłuszczu. I już. Do tego wszystko, co mi przyjdzie do głowy - ryż, makaron, ziemniaki, kasze i oczywiście warzywa. W moim domu wszyscy lubią tak przyrządzone mięsko, więc nie czuję się samotna w mojej diecie:)

Autor: kakunia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz