środa, 29 stycznia 2014

Zapiekane muszelki makaronowe

To danie, które ładnie wygląda, dobrze smakuje i jednocześnie wydaje się duże i sycące. Można zmieniać warzywa do woli, według własnych upodobań.

Składniki:
- 40g makaronu Conchiglioni (u mnie wyszło aż 7 sztuk na porcję!)
- pół porcji sera (mozarella lub żółty ser po dodaniu do diety)
- pół porcji chudej wędliny
- Cebula, brokuł, papryka (lub inne ulubione warzywa)
- ewentualnie łyżka domowego jogurtu.

Przygotowanie:
Cebulę i wędlinę drobno pokroić i podsmażyć na suchej patelni do lekkiego zarumienienia. Brokuły pokrojone w małe różyczki ugotować, paprykę pokroić w drobną kostkę. Ser zetrzeć na tarce i dodać odrobinę jogurtu do powstania czegoś w rodzaju sosu. Wszystkie składniki wymieszać, a następnie łyżeczką napełnić muszelki. Potem tylko wstawić do piekarnika i piec do rozpuszczenia się sera.

Autor: Kasik

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz