czwartek, 30 stycznia 2014

Puree ziemniaczane

To nie tyle przepis, co pomysł, co pysznego można zjeść, a o czym często się zapomina. Ja ziemniaki w tej wersji po prostu uwielbiam i na chwilę zapominam, ze jestem na diecie.

Składniki:
- 1 cała porcja ziemniaków wg diety (180g lub 120g)
- Trochę cebulki (jeżeli się ją lubi w puree)
- Pół porcji sera żółego/mozzarelli
- pół porcji chudej wędliny
- trochę domowego jogurtu lub masełko, jeżeli bylo dodane do diety
- pietruszka/koperek/szczypiorek (w zależności od upodobań)

Przygotowanie:
Cebulkę i wędlinę drobno pokroić i lekko przyrumienić na suchej patelni. Ser zetrzeć na tarce lub drobiutko pokroić. Ziemniaki ugotować, utłuc i dodać resztę składników. Mieszać do uzyskania jednolitej masy. Jeść, póki ciepłe :)

Autor: Kasik

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz