poniedziałek, 26 maja 2014

Spaghetti z cukinii z indykiem

Spaghetti w dniu bez węglowodanów? A jakże, czemu nie :) Pyszne i sycące spaghetti nie dość że zgodne z dietą to jeszcze idealne na dni "pokuty"! Spróbujcie!


Składniki:
- cukinia
- porcja mięsa mielonego z indyka
- 1/2 dojrzałego pomidora
- natka pietruszki
- ząbek lub dwa czosnku
- pieczarki
- sól, pieprz

Przygotowanie:
Pieczarki pokroić i podsmażyć. Dodać mięso z indyka, pomidora i wyciśnięty czosnek. Smażyć kilka minut.
Doprawić solą i pieprzem.
Cukinię umyć i pokroić wzdłuż w paseczki - jak makaron spaghetti. Wrzucić dosłownie na minutkę na posolony wrzątek. Nie za długo, żeby się nie rozgotowało.
Wyłożyć nasze zielone spaghetti na talerz a na to mięsny sos. Posypać natką pietruszki.
Zajadać bez kompletnie żadnych wyrzutów sumienia :)

Autor: mm

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz