piątek, 9 maja 2014

Brokuły z papryką i chorizo

Danie bardzo szybkie do przygotowania - max 10 minut i już jest gorące na stole. A do tego bardzo sycące nawet bez węglowodanów! Idealne na okres poświątecznej "pokuty" jedzeniowej.  Chorizo jednak jest tłustą kiełbasą i jeśli nie chcemy ryzykować warto zmienić na chudszą wędlinę. Jeśli zaś zdecydujemy się jednak na chorizo (na własną odpowiedzialność, ja nie namawiam!) to najlepiej zważyć jak wieprzowinę.


Składniki
- brokuły
- papryka czerwona (ładny kolorek daje)
- 3/4 kiełbasy chorizo (lub innej chudszej)
- 1/4 sera feta light

Przygotowanie
Brokuły wrzucić na posolony wrzątek. Gotować krótko, max 5 minut. Powinny być al dente. 
Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na suchej patelni. Dołożyć pokrojoną paprykę. 
Jak kiełbasa się przysmaży a papryka zmięknie - dorzucić brokuły i pokrojony ser feta. Smażyć dosłownie chwilkę i podawać.

autor: mm

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz