Składniki na dwie porcje:
- 1 i 3/4 odżywki białkowej, u mnie czekoladowa
- 2 porcje wiórków kokosowych
- 1 białko
- słodzik
- troszkę wody
Przygotowanie:
Białko roztrzepać widelcem. Dodać odżywkę, wiórki i słodzik do smaku. Dodałam też trochę tłuszczu w sprayu OLI OLI. Jak będzie za gęste dodać nieco wody. Rozmieszać dokładnie.
Z masy ulepić kulki. Piec w piekarniku w temperaturze 190-200 stopni około 13-15 minut.
Kokosanki mają chrupiącą skórkę ale są miękkie w środku.
Smacznego :)
Autor: mm
a wiórki kokosowe są węglami?
OdpowiedzUsuńW dalszym etapie diety, jak Pan Maciek zaleci, zamiast węglowodanów na niektóre posiłki je się produkty będące źródłem tłuszczy min. orzechy, wiórki kokosowe, pestki, majonez, oliwa z oliwek.
OdpowiedzUsuńJeśli nie masz jeszcze orzechów/oleju/majonezu w diecie to niestety musisz poczekać.
A, muszę ostrzec, że kokosanki następnego dnia robią się z wierzchu trochę tekturowate. Wprawdzie jak się wgryzłam to były pyszne słodkie ale czułam się w obowiązku ostrzec :)
Więc może lepiej zjeść tego samego dnia :)