wtorek, 15 kwietnia 2014

Quesadilla z salami i pieczarkami

Dla mnie tortilla jest jednym z pyszniejszych dań. Można ją jeść na zimno i na ciepło. Z dodatkami wegetariańskimi i mięsnymi. Na łagodnie i pikantnie. Tortilla daje tyle możliwości, że w zasadzie codziennie można by wrzucać nowy przepis. A do tego robi się szybko i przyjemnie.
Polecam quesadillas, szczególnie w 1 fazie diety, kiedy mamy więcej węglowodanów - bo do quesadilli potrzebne są dwie tortille. 


Składniki:
- pieczarki
- 1/3 porcji salami
- 2/3 porcji mozzarelli light
- 2 małe tortille (1 porcja)
- pieczarki
- papryczki jalapeno

Przygotowanie:
Pieczarki i paprykę podsmażyć. Można razem z salami. Mozzarellę zetrzeć. 
Na rozgrzanej patelni położyć placek tortilli, na to wyłożyć farsz i przykryć drugą tortilla. Podgrzewać kilka sekund. 
Można quesadillę podgrzać też w piekarniku.

Autor: mm

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz