Pisałam już, że lubię fast foody? Kto nie lubi... Domowy hamburger czy hot dog... Uwielbiam!
A do tego dietetyczny :) Czy może być coś lepszego ?
Łatwy do przygotowania i bez problemu za jednym zamachem można zrobić wersję dietetyczną i wersję nie dietetyczne. Wystarczy podrasować hot doga kilkoma dodatkami!
Składniki
- porcja bułki podłużnej lub do hot dogów
- 2/3 porcji czyli jedna parówka wysokiej jakości (ponad 90% mięsa)
- 1/3 porcji mozzarelli light
- sałata
- pomidor
- cebula
- ogórek konserwowy
- papryczki jalapeno
- pomidor
- sos jogurtowy czosnkowy domowy
wersja niedietetyczna:
- ser żółty
- sos czosnkowy majonezowy
Przygotowanie:
Parówkę podgotować, ale tylko do momentu aż woda zacznie wrzeć. Bułkę przekroić na pół, nie dokrajając do końca. Na połowę bułki położyć mozzarelle lub ser żółty.
Bułki i parówkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, do momentu aż ser się rozpuści (u mnie to około 5-7 minut).
W międzyczasie przygotować dodatki: umyć liście sałaty, pokroić cebulę, pomidora, ogórka, papryczki.
Wyjąć bułki z piekarnika. Posypać papryczkami jalapeno. Położyć na bułki sałatę, na to parówkę. Posmarować sosami. Powtykać pozostałe dodatki.
Smacznego:)
Autor: mm
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz