środa, 19 lutego 2014

Frytki

Bym napisała, że jestem miłośniczką ziemniaków... Ale chyba się powtarzam... Tak więc krótkie pytanie- kto nie lubi frytek? Wszyscy lubią? Tak myślałam:)
Pyszne frytki z piekarnika, zapraszam !

Składniki
- porcja ziemniaków

Przygotowanie
Nagrzewamy piekarnik do 200-220 stopni. Ziemniaki obrać, pokroić jak na frytki, w miarę równe i lepiej nieco grubsze. Wyłożyć na blaszkę na papier do pieczenia jedną warstwę. Można posypać przyprawą do ziemniaków. Piec 15 minut w termoobiegu a następnie kolejne 10-15 minut w piekarniku ustawionym na pieczenie górą - być się ładnie skórka przypiekła. Co jakiś czas przewrócić, żeby równomiernie się przypiekły.
Smacznego!

U mnie w towarzystwie kotlecika schabowego i surówki z ogórków kiszonych, ogórków konserwowych, ogórka zielonego, pomidora, cebulki, papryki - polanej sosem czosnkowym. Przepyszny zestaw! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz