Nowy przepis Fredki z przepysznymi zdjęciami! Wyglądają smakowicie. Koniecznie do wypróbowania!
(proporcje wedle zaleceń Pana Macieja:)
- makaron razowy - muszelki
- szpinak
- ser feta
- czosnek
- pomidor
Makaron gotujemy al dente.
Szpinak (ja użyłam mrożonego) rozmrażamy na podgrzanej patelni, dodajemy czosnek i ser feta. Wszystko razem mieszamy.
Pomidora należy sparzyć, tak aby zdjąć z niego skórkę, następnie obranego pokroić w kostkę.
Makaronowe muszelki nadziewamy doprawionym szpinakiem i tak przygotowane kładziemy na pokrojonego pomidora w małym naczyniu żaroodpornym.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st na ok 10-15 minut.
SMACZNEGO :)
Autor: Fredka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz