środa, 12 listopada 2014

MAKARON NA POMIDORACH NADZIEWANY SZPINAKIEM Z SEREM FETA

Nowy przepis Fredki z przepysznymi zdjęciami! Wyglądają smakowicie. Koniecznie do wypróbowania!


(proporcje wedle zaleceń Pana Macieja:)

- makaron razowy - muszelki
- szpinak
- ser feta
- czosnek
- pomidor

Makaron gotujemy al dente.
Szpinak (ja użyłam mrożonego) rozmrażamy na podgrzanej patelni, dodajemy czosnek i ser feta. Wszystko razem mieszamy.
Pomidora należy sparzyć, tak aby zdjąć z niego skórkę, następnie obranego pokroić w kostkę.
Makaronowe muszelki nadziewamy doprawionym szpinakiem i tak przygotowane kładziemy na pokrojonego pomidora w małym naczyniu żaroodpornym.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st na ok 10-15 minut.
SMACZNEGO :)

Autor: Fredka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz