poniedziałek, 5 maja 2014

Makaron z salami i mozzarellą

Salami jest tłuste i raczej nie jest wskazane na diecie ale ja sobie czasem pozwalam. Tylko trzeba zważyć mniej, ja ważę tak jak wieprzowinę. A smak podsmażonego salami z makaronem i ciągnącym się serem mozzarella - pychotka! A do tego robi się ekspresowo!


Składniki
- porcja makaronu (u mnie małe muszelki)
- 1/3 porcji salami
- 2/3 porcji mozzarelli light
- papryka: żółta i czerwona

Przygotowanie
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu (małe muszelki, jak u mnie, gotują się około 8 minut). Na suchej patelni (salami jest tłuste więc ładnie się przysmaży nawet bez żadnego oleju) podsmażyć salami i pokrojoną w kostkę paprykę. Dodać ugotowany makaron, posypać startą mozzarellą. Danie gotowe jak mozzarella się ładnie rozpuści.

Smacznego!

Autor: mm

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz