środa, 21 maja 2014

Indyk po chińsku

Proste danie z wykorzystaniem gotowej chińskiej mieszanki Frosta (polecam, bo mało w niej marchewki do "wydłubywania"  w porównaniu z innymi mieszankami chińskimi).


Składniki:
- porcja indyka
- mieszanka chińska Frosta
- porcja makaronu ryżowego

- sos sojowy

Przygotowanie:
Na patelni bez tłuszczu podsmażamy porcję indyka pokrojoną w kostkę lub w paski. Gdy indyk po kilku minutach jest gotowy, dodaję mieszankę chińską i duszę do miękkości (po wyjęciu marchewki;)) Na koniec dodaję sosu sojowego do smaku. W miseczce obok zalewam gorącą wodą porcję makaronu ryżowego, który po upływie określonego na opakowaniu czasu wrzucam na patelnię i mieszam z indykiem i warzywami. Smacznego!

Autor: Kakunia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz