Nowa odsłona piersi z kurczaka. Tym razem smaki azjatyckie. Smaczengo!
Składniki:
- pierś z kurczaka
- kapusta pak choi
- kasza
- czosnek
- sól
- pieprz
- ocet winny
Przygotowanie:
Na oleju-nieoleju ;) podsmażamy cienko pokrojony czosnek. Trzeba uważać, by go nie spalić, bo zrobi się gorzki.Podlewamy octem winnym. Następnie wrzucamy pokrojoną w plastry pak choi ( smaczniejsza jest na ćwiartki, ale w związku z tym, że jest mało tłuszczu kroje na plastry) delikatnie posypujemy solą i pieprzem i powolutku dusimy. Od czasu do czasu delikatnie przewracamy, żeby kapustka udusiła się z obu stron. Uważamy, żeby nie zepsuć struktury warzywa- lepiej wygląda na talerzu. Na oddzielnej patelni podsmażamy pokrojoną pierś z kurczaka wcześniej zamarynowaną w soli, pieprzu, i rozmarynie. Podajemy z ugotowaną kaszą, ryżem czy co tam mamy dozwolone :))
Oczywiście kurczak to jedna z opcji- często używam dorsza.
Autor: KaCha
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz