sobota, 17 stycznia 2015

Mini pulpeciki z kurczaka z pieczarkami

Pyszne i dietetyczne pulpeciki z piersi kurczaka z pieczarkami od Ani. Ja uwielbiam wszelkiego rodzaju pulpeciki i na pewno wypróbuję! Przepis koniecznie do wypróbowania! /Najlepiej od razu zrobić kilka porcji i zamrozić na później - radzi Ania.



Składniki:
- porcja mięsa z piersi kurczaka
- sporo pieczarek
- cebula
- pęczek natki pietruszki
- opcjonalnie bulion warzywny
- sól, pieprz

Przygotowanie:
Piersi z kurczaka zmielić w maszynce  do mięska lub kupić już zmielone.
Pieczarki (dosyć dużo) obrać, pokroić w ćwiartki i wrzucić do garnka. Doprawić solą i pieprzem. Dorzucić cebulę pokrojoną w pióra. Zalać wodą i dusić do momentu kiedy nie będzie już wody.
Po ugotowaniu pieczarek zmielić je w maszynce do mięsa razem z natką pietruszki. Następnie odcisnąć na sitku z nadmiaru wody.
Zważyć mięso na odpowiednią ilość w diecie, dołożyć trochę pieczarek. Iformować kuleczki i wrzucać na gotującą się wodę lub bulion warzywny. Po kilku minutach wyjąć z wody.
Można podawać w sosie pomidorowym lub z leczo.

Smacznego!

Autor: Ania

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz