poniedziałek, 15 grudnia 2014

Ryż zapiekany z jabłkiem, mozzarellą i cynamonem

Ryż z jabłkiem i cynamonem na gorąco... Brzmi wielce smakowicie i tak jakoś jesiennie i świątecznie. Sądzę, że niejedna z Was skusi się na pyszną propozycją Fredki. Jako deser albo przekąska - znakomite!


Składniki:
- ryż basmati
- jabłko (lub inne owoce, np. banan)
- mozzarella
- cynamon
( wszystko według własnych proporcji :) )

Przygotowanie:

Ryż gotujemy al dente, do odcedzonego ryżu dodajemy starte na tarce jabłko i odrobinę cynamonu oraz pokrojoną drobno mozzarellę. Wszystko mieszamy, wkładamy do małego naczynia żaroodpornego i zapiekamy w piekarniku przez ok 15min w 150 st. 
Smacznego:)


Autor: Fredka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz