czwartek, 6 lutego 2014
Gołąbki z kaszą gryczaną i mozzarellą
Nie wiem jak wy, ale moją ulubioną potrawą zawsze były i zawsze będą - gołąbki. To wspaniałe, że na diecie nie muszę sobie takich pyszności odmawiać!
Składniki
- porcja kaszy gryczanej (odrobinę odjąć z uwagi na żółtko)
- 1 jajko
- 3/4 porcji mozzarelli, startej na tarce
- 2 plasterki cebuli, posiekane
- natka pietruszki, posiekana
- 3 pieczarki, drobno pokrojone lub posiekane
- ząbek czosnku, wyciśnięty
- liście sałaty rzymskiej
Przygotowanie
Wszystkie składniki oprócz liści sałaty - wymieszać. Zawinąć w liście sałaty rzymskiej i ugotować w bulionie do miękkości. Wychodzi 8-9 pysznych, malutkich gołąbków!
Autor: al
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz