czwartek, 6 lutego 2014

Gołąbki z kaszą gryczaną i mozzarellą


Nie wiem jak wy, ale moją ulubioną potrawą zawsze były i zawsze będą - gołąbki. To wspaniałe, że na diecie nie muszę sobie takich pyszności odmawiać!

Składniki
- porcja kaszy gryczanej (odrobinę odjąć z uwagi na żółtko)
- 1 jajko
- 3/4 porcji mozzarelli, startej na tarce
- 2 plasterki cebuli, posiekane
- natka pietruszki, posiekana
- 3 pieczarki, drobno pokrojone lub posiekane
- ząbek czosnku, wyciśnięty
- liście sałaty rzymskiej

Przygotowanie
Wszystkie składniki oprócz liści sałaty - wymieszać. Zawinąć w liście sałaty rzymskiej i ugotować w bulionie do miękkości.  Wychodzi 8-9 pysznych, malutkich gołąbków!

Autor: al

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz