czwartek, 31 lipca 2014

Bułka z jajkiem i serem

Taka fajna wersja zapiekanki z jajkiem. Pyszna chrupiąca bułeczka posypana serem żółtym z jajkiem. Po ugryzieniu żółtko powinno się pysznie rozlać po bułeczce... Pyszne! Super na śniadanie lub przekąskę!


Składniki:
- 5/8 porcji sera żółtego
- 3/4 porcji bułki - bułka musi być większa bo będziemy wydrążać
- 1 jajo
- pomidorek

Przygotowanie
Rozgrzać do 200 stopni piekarnik. Bułkę wydrążyć w środku, tak by otrzymać wagę 3.4 porcji. Do bułki delikatnie by nie rozbić żółtka wbić jajko.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 10 minut.
Wyciągnąć  i posypać startym serem żółtym. przyozdobić plasterkiem pomidorka.
Zapiec jeszcze minutkę tak by ser się rozpuścił.

Smacznego!

Autor: mm

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz