czwartek, 8 maja 2014

Dorsz w panierce curry

To mój ostatni hit. Zakochałam się w dorszu, a wersja w panierce z curry nie dość, że jest przepyszna to jeszcze przygotowanie trwa tyle co ugotowanie ryżu czy kaszy! Przepisy zaczerpnęłam z książki James Oliviera. Lekko zmodyfikowałam pod kątem naszej diety.
Bardzo bardzo polecam!


Składniki:
- porcja fileta z dorsza
- 3 łyżki łagodnego curry
- pieprz, sól
- parę łyżek jogurtu naturalnego

Przygotowanie:
Curry wymieszać ze szczyptą soli i pieprzu. Dorsza obtoczyć porządnie i grubo w panierce.
Smażyć na patelni z obu stron po dosłownie kilka minut. Po 3 minuty powinno wystarczyć.
Podawać z łyżką jogurtu naturalnego.
U mnie w towarzystwie kaszy jaglanej i surówki z białej kapusty.
Przepyszne!

Autor: mm

2 komentarze:

  1. Dorsz w panierce curry wczoraj został przeze mnie zjedzony ze smakiem. Mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. :) Bardzo się cieszę że smakowało :)

    OdpowiedzUsuń