poniedziałek, 23 marca 2015

Budyń kalafiorowy

Okazało się, że wolno nam jeść mąkę ziemniaczaną. Zatem pora na budyń! Kremowy i sycący, z "przemyconym" warzywkiem Uwaga!-nie z dynią!


Składniki:
- Kawałek kalafiora 
- Parę łyżek wody różanej (lub czegoś innego, co nada smak- laska wanilii, karob itp)
- Stevia
- Odrobina aromatu (u mnie waniliowy i cytrynowy)
- Serek wiejski (porcja)
- Mąka ziemniaczana (porcja- jak zwykłej mąki)

Przygotowanie:
Gotujemy w małej ilości wody, blendujemy na gładką masę.

Miksujemy serek z masą kalafiorową, dolewamy trochę wody. Mąkę mieszamy z zimną wodą. Podgrzewamy masę, dolewamy wodę z mąką, gotujemy do zgęstnienia. Posypujemy cynamonem. Smacznego!

Autor: Panna Barbara

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz