poniedziałek, 10 lutego 2014

Ciasto marchewkowe

Ciasto na diecie? Czemu nie :) Pyszne, wilgotne i co najważniejsze - zgodne z dietą ciasto marchewkowe. To będzie hit !



Składniki
- pół porcji marchewki
- łyżeczka mąki
- odrobina sody oczyszczonej
- 1 jajko
- słodzik
- cynamon
- gałka muszkatołowa
- płatki chili
- extra 5 rodzynek namoczonych we wrzątku

Przygotowanie
Marchewkę zetrzeć na drobnych oczkach. Jako ubić ze słodzikiem. Połączyć wszystkie składniki. Piec z tempreraturze 170 do suchego patyczka.

Autor: Ptaska

1 komentarz:

  1. Kolejny raz robiłam dzisiaj te muffinki i są przepyszne! W mojej wersji dałam samo białko i nie miksowałam go ze stewią, a od razu wszystko razem w misce. Dałam też odrobinę proszku do pieczenia, chociaż bez niego pewnie też by się udało. Podobnie, jak bez sody. Piekłam niespełna pół godziny.
    Dobrze, że zrobiłam od razu kilka porcji, bo są smakowite :)

    OdpowiedzUsuń